"Minik Eller Büyük Hayaller" projesi kapsamında Scratch eğitimi

"Minik Eller Büyük Hayaller" projesi ile okulumuzda öğrencilerimize eğitimler vererek onların kodlamayla erken yaşta tanışıp ,kendi yaratıcıklarıyla oyunlar tasarlamasına yardımcı olmaktayız.

Scratch Nedir?

Günümüzde teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte reklam, Film ve benzeri alanlarda çeşitli programlara ihtiyaç duyuluyor. Benzer pek çok program sayesinde kullanıcılara önemli kolaylıklar sağlanıyor. Scratch günümüzde çok fazla kullanılan programlama dilidir. Program renkli bir arayüze sahip olması nedeniyle özellikle çocukların da çok fazla ilgisini çekiyor. Üretkenliği de arttıran scratch çocukların kendini ifade edebilmeleri için önemli bir yere sahiptir. Çocukların gerçek yaşamda karşılaştıkları problemleri de platforma taşıyan scratch bazı bilgisayar derslerinde de kullanılmaya başlanıyor.

Scratch Ne İşe Yarar?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bazı programlara ihtiyaç duyulur. Özellikle scratch gibi bir program sayesinde resim, ses, müzik gibi medya aracı sayesinde kişiler kendi animasyonlarını ve oyunları tasarlayabiliyorlar. Her zaman ön plana çıkan scratch çok fazla kullanılan grafik programlama dili olarak biliniyor. Genellikle çocuklara hitap eden scratch programı sayesinde çocuklara yönelik oyunlar ve animasyonlar da tasarlanabiliyor. Çocuklar da güncel hayatta karşılaştıkları sorunları platforma taşıyabiliyorlar. Kendi tasarımlarını oluşturan çocuklar kendilerini de bu program ile rahat bir şekilde ifade edebiliyorlar. Günümüzde çok sık kullanılan scratch giderek yayılıyor.24-04-202424-04-202424-04-202424-04-202424-04-202424-04-202424-04-202424-04-202424-04-2024